INFOBIRO: Publikacije
Histerija iz Beograda dolazi u Sarajevo

START,

Mona Muratovic je mlada sarajevska glumica koja ovih dana priprema diplomski na Akademiji scenskih umjetnosti. Sve donedavno, iznervirana zbog klanova koji diktiraju stanje u pozorištu i filmu, željela je potpuno napustiti glumu. Na srecu, dobila je ulogu Ofelije u Hamletu Jugoslovenskog dramskog pozorišta, u režiji Dušana Jovanovica. Izvrsne kritike ove predstave najavljuju novu glumacku zvijezdu. To i mi cinimo u 69 pitanja.

Histerija iz Beograda dolazi u Sarajevo

Autori: SELVEDIN AVDIĆ

Knjige: Don Rigobertove bilježnice Knjiga koju si najviše puta procitala? Neprestano se vracam dramskoj književnosti, Shakespearu, Cehovu, grckim tragedijama. Tri knjige koje su ti formirale ukus? Put k Swanu Proust, poezija Baudelaira, Rimbauda... Najdraži savremeni bh. pisac? Aleksandar Hemon. Nedavno sam procitala i zbirku pjesama Ljudi ptice Damira Uzunovica za koju smatram da je najbitnije djelo u našoj književnosti u posljednjih desetak godina. Šta trenutno citaš? Don Rigobertove bilježn .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.