INFOBIRO: Publikacije
Od vašarske smotre do reprezentativnog sajma

INFOKOM,

Ovogodišnji,osmi Medunarodni sajam privrede "Brcko 2009" održan je u periodu od 2. do 6. decembra i, za razliku od prethodnih manifestacija, ovogodišnja je bila mnogo bolje organizovana te je, uprkos aktuelnoj globalnoj krizi, okupila zavidan broj privrednika iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Od vašarske smotre do reprezentativnog sajma

Autori: MURIS POZDERAC

U prisustvu brojnih gostiju kao i zvanica Distrikta Brcko, zamjenik supervizora u Brckom Gerhard Sontheim kazao je kako mnogi od nas smatraju da živimo u teškim privrednim, ekonomskim i politickim vremenima, ali kad je Brcko u pitanju, ti pokazatelji idu u prilog cinjenici da ovdje postoji jezgro zdrave privrede. "Ovdje postoji jak potencijal za napretkom. Privredni razvoj ne može sam sebi predstavljati svrhu. To bi bilo uzaludno ako u tome ne bi bila sadržana i socijalna komponenta i društvena .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.