INFOBIRO: Publikacije
Ko sve pohodi naše televizije

OSLOBOĐENJE,

U svoj ovoj frci s Djedom Mrazom, zanimalo me je kako su, recimo, javne licnosti doživjele prvi susret s njim? Zanimalo me je koliko je susret s Djedom Mrazom bio koban po mentalni sklop Arzije Mahmutovic, direktorice Javne ustanove Djeca Sarajeva. Nije ga, šucur dragom Allahu, tektako direktorica protjerala iz sarajevskih vrtica!

Ko sve pohodi naše televizije

Autori: ASAF BEĆIREVIĆ

Osobni razlozi su ucinili da spadam u valjda manju grupu ljudi koja ne ljubi Djeda Mraza. Taj me j e tip, onog trenutka kada me je stavio u krilo, obilježio za citavživot Pomislio sam da je Djeda Mraz zapravo Baba Roga, a prostorija u kojoj je dijelio paketice grozna pecina stroga. I prepao se. Poceo plakati. Mucati. Kako onda, tako i sada. Na ljekarskom pregledu za upis u osnovnu školu komisija je, zahvaljujuci mom mucanju, zakljucila nesposoban! Otac je bio tužan, Majka rekla: "Katastrofa!" A .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.