INFOBIRO: Publikacije
Srušeni mitovi

OSLOBOĐENJE,

»Vaša artikulacija tragedije bitnaje za ocuvanje identiteta BiH. Mi cemo vam pomagati u toj teškoj bici, ne zato što smo pametniji od vas nego zato što smo samo malo istorijskisrecniji«. (BorisA Novak, slovenacki pjesnik, predsjednik Slovenskog PEN centra, na tribini »Identitetkulturakomunikacija«, nedavno održanoi u Sarajevu)

Srušeni mitovi

Autori: SLAVKO ŠANTIĆ

Ne mora više ni da prode mnogo vremena, jer smo, ovdje u Bosni, vec sada sasvim svjesni da su definitivno srušeni mnogi (mislili smo donedavno: civilizacijski) mitovi, kakvi su, recimo, mitovi o pravdi, moralu, duhovnosti, elementamim Ijudskim pravima i slobodama i slicnim univerzalnim planetamim velicinama. Pa, hajde i da ne budemo do kraja cinicni srušeni su, zapravo, mitovi o onima koji su danas najglasniji u isticanju, nametanju i samohvalisanju tim vrijednostima, jer su ih baš oni i baš na .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.