INFOBIRO: Publikacije
NI MANDATA, NI STRATEGIJE, NI UPRAVE, NI KAPITALA

GLOBAL,

Je li netko cuo da je Vlada BiH ikada spomenula (parcijalnu) privatizaciju RBFBiH? Mogu biti prodati i Bosnalijek, i Energoinvest, i Aluminij, i telekomi, i hidrocentrale, ali ne i RBFBiH. Ne treba biti doktor ekonomskih znanosti pa shvatiti zašto Vizija je umijece videnja nevidljivog. (Jonathan Swift)

NI MANDATA, NI STRATEGIJE, NI UPRAVE, NI KAPITALA

Autori: VJEKOSLAV DOMLJAN

J oš od ranih 50-tih razvojnim se financijama pocinju baviti istaknuti ekonomski mislioci poput Jana Tinbergena (prvi dobitnik Nobelove nagrade za ekonomiju, 1969), Sir Arthura Lewisa (1979), Gunnara Myrdala (1974) te Alberta Hirschmana, Paula Rosenstein-Rodana, Raula Prebischa, Waltera W. Rostowa, Colina Clarka, Hansa Singera, Celsoa Furtadoa, Roa Harroda, Evseya Domara, Hollisa Cheneryja, Belle Ballasa, Jagdisha Bhagwatija, Anne Krueger, itd. Ukratko, došli su do zakljucka: veca štednja, vece .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.