INFOBIRO: Publikacije
Domaće cure umjesto Rumunki i Moldavki

REPORTER,

Iako u BiH nema više na svakom cošku "nocnih barova", kao što je to bio slucaj do prije par godina kada su strane državljanke nesmetano pružale usluge ovdašnjoj klijenteli, daleko je od istine da je njihovim protjerivanjem prostitucija suzbijena. Samo je promijenjena "ponuda" i mjesto pružanja usluga (WWW.AIM NG.COM)

Domaće cure umjesto Rumunki i Moldavki

Autori: WWW.AIM-NG.COM

Sudeci prema izvještajima za ovu godinu, policijski organi pokazali su zavidnu efikasnost u sprecavanju trgovine žanama i prostitucije u BiH, ali to nikako ne znaci da ce u buduc nosti imati manje posla. Iako su nocni barovi u kojima su radile strane državljanke uglavnom pozatvarani, trgovina ženama radi prostitucije nije iskorijenjena. Naprotiv. Promijenilo se samo to što su strane državljanke zamijenile cure iz komšiluka. Unosan biznis samo je preseljen iz blještavih klubova u privatne kuce i .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.