INFOBIRO: Publikacije
MADA SAM ŽELJOVAC, SAFET SUŠIĆ JE NAŠ NAJBOLJI IGRAČ

LJILJAN,

«Mada sam Željovac, naš najbolji igrac je Safet Sušic. U ovome moramo biti objektivni, jer Pape je nešto što se rijetko ponavlja. Sušic je posjedovao sve što je trebao imati vrhunski igrac. Bio je u svoje vrijeme najbolji igrac Sarajeva, bivše države, reprezentacije? Njegove su majstorije neponovljive»

MADA SAM ŽELJOVAC, SAFET SUŠIĆ JE NAŠ NAJBOLJI IGRAČ

Autori: MUHAMED BIKIĆ

Dževad Kajan roden je 1. februara 1952. godine u Sarajevu. Djetinjstvo je proveo u nekadašnjoj Lenjinovoj, današnjoj Grbavickoj ulici, u novosarajevskom naselju Grbavica, gdje je i zavolio nogometnu igru. Od 1966. do 1969. godine igrao sam za pionire i pomladak «Željeznicara» kod trenera Mileta Bunjevca, Vjekoslava Luje Kranjca, Sulejmana Kulovica i Borisa Braculja. Sjecam se dobro tih dana kada sam zajedno sa Stojancetom Idicem Peleom došao na Grbavicu. U to naše vrijeme veoma je bilo teško s .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.