INFOBIRO: Publikacije
Čiji su, zaista, Lojini milioni?

DANI,

U prošlom broju Dani su pisali kako se Posebni odjel za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH interesira za poslovanje Šefika Loje i FDS-a. Nakon tri godine, i sarajevsko Kantonalno tužilaštvo odlucilo se za prikupljanje podataka o prijavi zbog nelegalne privatizacije ove firme?!

Čiji su, zaista, Lojini milioni?

Autori: DŽENANA KARUP-DRUŠKO VILDANA SELIMBEGOVIĆ

Kada je prošle godine Federalna agencija za privatizaciju objavila svoj plan privatizacije preduzeca u 2005., on je obuhvacao Fabriku duhana Mostar, ali ne i Fabriku duhana Sarajevo. Zlatan Dedic, pomocnik direktora Agencije, tada je za privatizaciju FDS-a rekao: "Tu su zastupljeni politicki interesi. Spremni smo provesti privatizaciju jer je vlasnicka struktura kapitala cista (?!). Državnog kapitala je 40 posto, ostalo su mali dionicari, uglavnom radnici. Ali država to ne priznaje. Ministarstvo .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.