INFOBIRO: Publikacije
BRITANSKI ŠPIJUN U BALKANSKOM MAFIJAŠKOM ZVJERINJAKU

SLOBODNA BOSNA,

Nakon što je grcka policija uhapsila nekrunisanog šefa hrvatske mafije HRVOJA PETRACA, hrvatski su mediji optoceli otkrivati kriminalnu mrežu ovog tajkuna; jedan od najbližih Petracevih suradnika je (bio) DAMIR FAZLIC, misteriozni prevarant kojeg su prije tri godine PADDY ASHDOWN i HARIS SILAJDŽIC namjeravali ustoliciti na dužnost premijera Federacije BiH(!?)

BRITANSKI ŠPIJUN U BALKANSKOM MAFIJAŠKOM ZVJERINJAKU

Autori: MIRHA DEDIĆ

Hrvoje Petrac, (ne)formalni šef hrvatskog podzemlja uhapšen prošle nedjelje u Grckoj, godinama je sklapao unosne poslove sa državljaninom BiH Damirom Fazlicem. Prema izvještaju OSA-e, Petrac je u februaru prošle godine zajedno sa Fazlicem formirao zajednicku uvozno-izvoznu firmu sa sjedištem u Sarajevu. Zbog toga je Fazlic bio predmet operativne obrade, koja je nosila kodno ime Franko. Cilj je bio da se utvrde njegove kriminalne aktivnosti iz sfere privrednog, bankarskog, organizovanog kriminala .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.