INFOBIRO: Publikacije
Antifašisti: Vrdoljakovog Tita treba zabraniti!

SEEbiz,

ZAGREB – Savez antifašistickih boraca i antifašista Republike Hrvatske (SABA) uputio je pismo predsjednicima Republike Ivi Josipovicu, Hrvatskog sabora Luki Bebicu i Vlade Jadranki Kosor zatraživši prestanak emitiranja TV serije Antuna Vrdoljaka »Tito«, jer je, kako tvrdi, »puna lažnih uvreda usmjerenih na oslobodilacku borbu u Drugom svjetskom ratu koja nas je svrstala medu zemlje pobjednice«.

Antifašisti: Vrdoljakovog Tita treba zabraniti!

Autori: SEEbiz redakcija

Ta TV serija je iz nastavka u nastavak sve bogatija povijesnim neistinama i iskonstruiranim kadrovima zlocinackih scena »komunistickih« navodnih pocinitelja. Ponavljanje tih istinitih scena – konstrukcija zlocina – vodi samo ciljanom raspirivanju mržnje, smatraju u tom savezu. Danas u godini kad se u vecini zemalja svijeta slavi pobjeda nad fašistickim zlocinima, nedopustivo je lansirati povijesne laži. Ta emisija sramoti Vrdoljaka kao redatelja, koji nije u stanju zatomi .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.