INFOBIRO: Publikacije
Naprijed u borbu za pobjedu!

FRONT SLOBODE,

Narodima Jugoslavije Radnici, seljaci, gradani, borci, podoficiri, oficiri i politicki botnesari Narodno-oslobodilacke Vojske i Partizanskih Odreda Jugoslavije!

Naprijed u borbu za pobjedu!

Autori: CKKPJ

7 novembra navršava se 26 godina od kada se u Velikoj Oktobarskoj Socijalistickoj Revoluciji rodio Savez Socijalistickih Republika. Nikada još nije godišnjica Velike Oktobarske Revolucije bila u tolikoj mjeri praznik citavog naprednog i Slobodoljubivog covjecanstva kao ove godine. Nikada još nije cedo te velike revolucije Sovjetski Savez, bio tako blizak svijesti i srcima beskrajnih miliona narodnih masa citavog svijeta, kao sada. U teškoj i krvavoj borbi protiv fašistickih barbara citavo slobodoljubivo covjecanstvo osjeca plodove Velike Velike Oktobarske Revolucije i koristi se njima. Sovjetskom Savezu covjecanstvo duguje zahvalnost, što je bila slomljena mašira fašistickih armija. Sovjetski Savez, prožet herojskim duhom oktobarskih dana 1917 godine i velike stvaralacke periode izgradnje socijalizma, spasio je covjecanstvo od barabarske tiranije njegovog najveceg neprijatelja, fašistickog imperijalizma. Unutarnja snaga Sovjetskg Saveza iz koje je izrasla Crvena Armija i nesalomiva pobjednicka volja sovjetskih naroda, plod je Velike Oktobarske Revolucije. I narodi Jugoslavije su više nego ikada na praznik 26-godišnjice Velikog Oktobra srcem i borbenom voljom ujedinjeni sa sovjetskim narodima. U danima najtežeg ropstva, najvecih patnji i nejednake krvavave oslobodiiacke borbe protiv nadmocnijih fašistickih okupatora, narodi Jugoslavije nisu izgubili vjeru u svoju pobjedu, znajuci da je na njihovoj strani nepobjediva Crvena Armija i podrška i pomoc bratskih sovjetskih naroda, Zato je praznik 26-godišnjice Velike Oktobarske Revolucije za nas istovremeno dan zahvalnosti naših naroda bratskim narodima SSSR-a i naše cvrste volje, da rame uz rame s njima nastave borbu za potpuno uništenje fašisticke nemani.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.