INFOBIRO: Publikacije
Paradoks emancipacije

START,

Žene su napokon ovdje u BiH emancipovane i to zahvaljujuci nogometu. A ja nikako da shvatim taj paradoks u emancipaciji. Na jednoj strani one su nogometno osviješcene ili to pokušavaju biti, izazivajuci muške kolege na megdan, na drugoj strani iskazuju javni prezir prema onima koje su u tradicionalnim društvima poput našeg odlucile roditi tek u kasnim tridesetim. Šta bi bilo sa onima koje ovdje odluce uopšte ne roditi?

Paradoks emancipacije

Autori: TANJA TOPIĆ

One su lijepe i televizicne, o tome da li su i pametne i strucne, prepustimo da odluce pravi poznavaoci nogometa. One su zaposjele gotovo sve sportske studije televizijskih stanica. Postao je to trend kojim pokušavamo dokazati da je ženama rame uz rame mjesto uz muškarca. Ne samo na tradicionalnom Balkanu, vec i razvijenom Zapadu. Nekad ne razumijem ni njihove kolege komentatore koji su u ovom poslu jako dugo, pa uslijed prevelikog napora, moram prebaciti na onaj kanal na kojem me novinar ne zam .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.