INFOBIRO: Publikacije
Andrew Carroll skuplja pisma iz svjetskih ratova; Među njima je i ono s Hitlerovim  memorandumom, najčešća poruka je ”Volim te”, a poslije nje ”Piši mi”

START,

George Bush stariji pisao majci kako ne želi da mu sin ikada ode u rat Americki vojnik pisao sinu da mu u Bosni ne može kupit poklon jer ovdje nema prodavnica Collin Powell ne umije da vozi avion, ali zato zna da upravlja tenkom

Andrew Carroll skuplja pisma iz svjetskih ratova; Među njima je i ono s Hitlerovim memorandumom, najčešća poruka je ”Volim te”, a poslije nje ”Piši mi”

Autori: HARIS DAUL

Kada su americke trupe zauzele Munchen, jedan americki vojnik ušao je u Hitlerovu licnu rezidenciju. Sjeo je u fuhrerovu udobnu fotelju i napisao pismo svome djedu u New York. Prije godinu dana znojio sam se na plažama Normandije. Sada sjedim u Hitlerovom luksuznom apartmanu i pišem vama. Kakav kontrast. Još je veci kontrast izmedu ovog mjesta i koncentracionog logora Dachau koji je odavde udaljen samo desetak kilometara napisao je vojnik. On je pismo poslao na Hitlerovom licnom memorandumu. Pre .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.