INFOBIRO: Publikacije
Hamdija Kulović pred sudom zbog 500 stanova

DANI,

Bivši direktor zenicke Željezare sudski je presedan: optužnica ga ne tereti što je navodno suprotno pravilima podijelio stotine stanova, vec što je time oštetio one koji stanove nisu dobili. Nije optužen ni za štetu preduzeca niti za licnu korist: Kulovic tvrdi da je u pitanju politicki motiviran proces?!

Hamdija Kulović pred sudom zbog 500 stanova

Autori: ESAD HEĆIMOVIĆ

U Kantonalnom sudu u Zenici prošlog mjeseca je pocelo sudenje Hamdiji Kulovicu, bivšem generalnom direktoru Željezare "Zenica". Kantonalni tužilac Suad Kurtovic tereti Kulovica zbog nacina na koji je od 1997. do 2000. dijelio, prodavao ili mijenjao Željezarine stanove. Prema optužnici, Kulovic je "zloupotrebom položaja ili ovlašcenja povrijedio prava radnika koji nisu dobili stanove i pravo Željezare da raspolaže zamijenjenim stanovima". U prvoj tacki optužnice se tvrdi da je suprotno odredbam .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.