INFOBIRO: Publikacije
Ekologija kao sudbina

OSLOBOĐENJE,

0 nasiljima nad prirodom i prirodnom ravnotežom, koja planetu Zemlju vode u sigurnu ekološku katastrofu, upozoravali su i upozoravaju mnogi naucnici i ekolozi, ekološke nevladine organizacije i Ijubitelji prirode, ispisane su brojne knjige i novinski stupci, održano bezbroj konferencija, usvojeno bezbroj deklaracija..

Ekologija kao sudbina

Autori: BESIM AVDAGIĆ

Božije ili prirodno stanje covjeka jeste stanje sklada s prirodom, a povratak covjeka prirodi za covjeka znaci uspostavljanje sopstvenog identiteta. Nekako s proljeca, kad je snijeg otopio i otkrio sav ljudski nemar prema prirodi i kad su poceli mnogi jadi na ovom svijetu koje namece priroda, oglasili su se i vjerski poglavari, nadbiskup vrhbosanski i reis Islamske zajednice u BiH. U povodu velikog blagdanaUskrsa, kardinal Vinko Puljic upozorio je da je grijeh poremetio odnos covjeka i prirode, .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.