INFOBIRO: Publikacije
VODA, ZDRAVA HRANA, VAZDUH I RIJEKE

POSLOVNE NOVINE,

Ekoturizam bi mogao i te kako doprinijeti razvoju bijeljinske regije, jer Semberija ima dugu istorijsku, duhovnu i kulturnu tradiciju, a medurjecje Save i Drine i planinski masiv susjedne Majevice svrstavaju je u predjele sa izuzetnim prirodnim ljepotama. Najveci problem ovog dijela BiH i RS jeste što mnogobrojni istorijski i vjerski spomenici izazivaju interesovanje, a pri tome nisu afirmisani .

VODA, ZDRAVA HRANA, VAZDUH I RIJEKE

Autori: D.GLIŠIĆ

Predrag Jovic, nacelnik Odjeljenja za privredu u SO Bijeljina, kaže da je prednost ovog kraja ruralni turizam. Tu vidi šansu da se dobiju sredstva iz pretpristupnih i pristupnih fondova. Opština Bijeljina u ovoj godini obezbijedila je za projekte i organizaciju turistickih sadržaja Turisticke organizacije 180.000 KM. Organizovacemo sajam turizma i razna predavanja iz ove oblasti, nedavno smo imali veliki skup u etnoselu Stanišici o temi „Ekoturizam u BiH“, koji, izmedu ostalog, podrazumijeva ure .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.