INFOBIRO: Publikacije
Dragan Bjelogrlić rek'o pa porek'o

OSLOBOĐENJE,

"Da, žao mi je, nažalost, izjednacilo se sa stavom da mi je žao što je uhapšen, odnosno da nije kriv... Smetnuo sam s uma da covek osumnjicen za ratne zlocine ne može biti izjednacen sa svakim drugim gledaocem. I pogrešio sam. Svima koji su se iz bilo kog razloga osetili povredenim zbog moje izjave, posebno porodicama nastradalih u ratu, javno se i iskreno izvinjavam, ukoliko to može da popravi štetu koja je nastala"

Dragan Bjelogrlić rek'o pa porek'o

Autori: NADA SALOM

Nakon iznimno (opravdanog) velikog interesovanja za njegov filmski redateljski prvijenac "Montevideo, Bog te video", gotovo ista medijska pažnja posvecena je izjavi Dragana Bjelogrlica, uoci sarajevske premijere, da mu je žao što joj nece prisustvovati fovan Divjak. Bilo je to, sticajem okolnosti, u istom danu kada se saznalo da je Divjak uhapšen u Becu. U intervjuu za Radio Sarajevo, Bjelogrlic je pricao i o svom prvom dolasku u Sarajevo, na Sarajevo Film Festival, 1998. godine kada je "proveo .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.