INFOBIRO: Publikacije
Lokalni izbori su pokazali da nacionalne stranke nisu nedodirljive čak ni u općinama koje su proglašavale svojim bastionima  Nacionalisti protjerani iz gradova!

DANI,

Pravo glasa na izborima održanim drugog oktobra iskoristilo je 1.044.900 glasaca, što je više nego duplo manje u odnosu na prve poslijeratne izbore. Iz dokaza bosanske i hercegovacke depresije i beznada ipak se mogu procitati i znacajne promjene na politickoj sceni zemlje ciji djelitelji polako ali sigurno produbljuju vlastiti poraz

Lokalni izbori su pokazali da nacionalne stranke nisu nedodirljive čak ni u općinama koje su proglašavale svojim bastionima Nacionalisti protjerani iz gradova!

Autori: VILDANA SELIMBEGOVIĆ

Prošlonedjeljni lokalni izbori u Bosni i Hercegovini rezultirali su slabim odzivom biraca i seljenjem utvrda koalicione SDA-SDS-HDZ vlasti u sve manje i sve manje znacajne gradove. Potpuni debakl SDA u trci za nacelnicka mjesta u kljucnim sarajevskim opcinama, Bihacu, Tuzli, Brckom, Gradaccu? pokazuje da Sulejman Tihic i Mustafa Ceric možda i mogu neke Bošnjake uvjeriti u nešto, ali ti Bošnjaci više definitivno ne žive u sredinama u kojima su maticar i hodža uzori gradanske i moralne cistote. .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.