INFOBIRO: Publikacije
Članice Projekta CEFTA DIHK simulirale pregovore s Evropskom unijom

INFOKOM,

Krajem juna ove godine u grckom gradu Kalamata okupili su se predstavnici privrednih komora Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Moldavije, Crne Gore i Srbije, kako bi, izmedu ostalog, razgovarali o jacanju intraregionalne ekonomske saradnje i unapredenju trgovine izmedu zemalja ucesnica sa regijom i zemaljama EU. Posebno zanimljivo je bilo vidjeti simulaciju pregovora clanica CEFTA-e s Evropskom unijom.

Članice Projekta CEFTA DIHK simulirale pregovore s Evropskom unijom

Autori: IGOR GAVRAN ADELA VUKOTIĆ-TEREK

Mjesto susreta predstavnika privrednih komora Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Moldavije, Crne Gore i Srbije je bila Trgovinsko-industrijska komora Mesine, a organizacione aktivnosti provela je Unija trgovinsko-industrijskih komora Grcke. Bilo je ovo jedno od radnih okupljanja ucesnika Projekta CEFTA DIHK, planiranih u 2011. godini. Projekat CEFTA DIHK iznikao je na osnovu pozitivnih iskustava partnerskog projekta clanica Asocijacije balkanskih komora (ABC) i Savezne komore Njemacke (D .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.