INFOBIRO: Publikacije
Djevojka iz Bosne

OSLOBOĐENJE,

Bit ce da je upitnik iznad moje glave skrenuo njezinu pažnju, „djevojka iz Bosne" se okrenula i nasmijala mi se. Bilo me je sram i bilo mi je neugodno baš kao da me pogledala osoba s kojom sam nekada davno, davno, bio jako prisan, pa smo, potom, „umrijevši jedno za drugo", sada u fazi novoga pocetka. I bilo je tako!

Djevojka iz Bosne

Autori: NEDŽAD IBRAHIMOVIĆ

(Pretpostavljam da bi se na palimpsestnom presjeku debelog novinskog sloja mogla procitati citava povijest sjevernoamerickih novinskih aktuelnosti.) No, ozbiljnost cjelokupne njegove pojave te pedantnost pokreta kojima je skrivao svoje lice bili su u stanju odbiti svakog eventualnog znatiželjnika na pristojnu udaljenost, makartolikukolikaje širina ulice što je odvajala dvije šalice caja i dva „poznanika"... Poznanstvo br. 1 On i prijateljica sjede naspram mene. U vozu koji od Utrechta vozi ka De .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.