INFOBIRO: Publikacije
Gangsterspektakel" na tvrđavi Minor

OSLOBOĐENJE,

Komad je postavila redateljica Lenka Udovicki, a tom Brehtovom tekstu iz 1941. godine, pisanom u egzilu u Finskoj, prije odlaska za Sjedinjene Americke Države, privukla ju je, kako sama kaže, "alegorija o dolasku Hitlera na vlast, kao i sprega kapitala, mafije i politike, tako radikalna 30ih godina, rezonantna i s današnjim vremenom..."

Gangsterspektakel" na tvrđavi Minor

Autori: MLADEN BIĆANIĆ

Teškoce se ne mogu prevladati tako da se o njima šuti ovu misao Bertolta Brechta (1898 1956) u uvodnom tekstu programske knjižice predstave "Cabaret Brecht: zadrživi us pon Artura Uija" citira dram ska spisateljica i dramaturginja Tena Stivicic i ona vrlo sažeto svjedoci o svjetonazoru i dramskom pismu veikog njemackog dramaticara i teoretika teatra, jednog od istinskih revolucionara pozorišne umjetnosti, pa i namjerama aktera najnovij e premijere kazališta Ulysses. Komad je na pozornicu smješte .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.