INFOBIRO: Publikacije
Bez nadzora, kriterija i sankcija

DANI,

U periodu od 2007. do 2010. godine na tekuce transfere u budžetu Federacije izdvojeno je 3,7 milijardi KM. Rijec je o transferima na druge nivoe vlasti, za pojedince, neprofitne organizacije, subvencije javnim preduzecima, transfere za podsticaj razvoja i poduzetništva i ostale transfere. Sve je bilo po zakonu. I greške su bile po zakonu. U cemu je onda problem?

Bez nadzora, kriterija i sankcija

Autori: DUŠKA JURIŠIĆ

U periodu cetiri budžetske godine od 2007. do 2010. revizori Ureda za reviziju institucija u Federaciji BiH utvrdili su da ne postoji nadzorni mehanizam kojim se kontinuirano prati utrošak tekucih transfera, odnosno grantova, koji su kao nepovratna novcana sredstva isplaceni kao pomoc, subvencija, naknada ili druga vrsta podrške iz Budžeta Federacije BiH. Nema ni mehanizama kojima se dokazuje opravdanost i isplativost doniranja ogromnih suma novca iz Budžeta FBiH. Najcešce nije prikazana ni doku .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.