INFOBIRO: Publikacije
Libija bez Gadafija – Gadafi bez Libije

DANI,

Novom libijskom politickom vodstvu bit ce neophodan savjet da se ne ponove greške koje su pocinile americke invazione trupe u Iraku, kada su rasturili armiju i sve strukture Sadamove vlasti, pa se, u vakuumu koji je nastao, uvalili u još vece nevolje, a zemlju izložili konfuziji, razaranju i sektaškom ratu.

Libija bez Gadafija – Gadafi bez Libije

Autori: HAJRUDIN SOMUN

Mnogi kažu da je Moamer Gadafi pao u noci s nedjelje na ponedjeljak, pa da i ja tako kažem, iako se ne zna šta se još može dogoditi za dva dana dok ovi Dani ne dospiju do svojih vjernih citalaca. Bitka za Tripoli još traje i može još potrajati. Ne zna se kome bi se više vjerovalo, pobunjenicima koji cak i teškim naoružanjem slave pobjedu ili Gadafijevim privrženicima utvrdenim oko njegovog skrovišta – ako nije otuda negdje otišao – u centru Tripolija. Taman su i vodece svjetske medijske sile, CN .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.