INFOBIRO: Publikacije
Onanijom protiv masturbacije

OSLOBOĐENJE,

"Onanija uzrokuje slabljenje vida i pamcenja, smetnje u probavnim organima, upalu pluca koja najcešce vodi do tuberkuloze, i na kraju probleme s krvotokom koji uzrokuju slabljenje krvi", upozorava tako profesor Esmir Bašic, direktor Opce biblioteke u Tešnju i bivši pedagog u tamošnjoj Srednjoj tehnickoj školi, u svom upra vo objav lje nom prirucniku "Kriza morala mla dih"

Onanijom protiv masturbacije

Autori: BORIS DEŽULOVIĆ

Zvao me nekidan u dva iza ponoci Kožo da isprica vic. Ima on taj obicaj, zovne u gluho doba noci iz kafane da isprica vic. Elem, stalo Mujinom malom nicati paperje pod pazuhom, poceo mirisati na Axe, a glas mu došao kao iz hodžina zvucnika. Vidio otac da mu se sin pretvara u muškarca, pa ga pozvao na ozbiljan, muški razgovor. "Sjedi, sine" pripalio Mujo cigaretu, "da nas dvojica malo popricamo." "Šta sam sad uradio?" zbunjeno ce djecak. "Ništa" ispustio otac dugacak dim, sve gledajuci u pod, "re .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.