INFOBIRO: Publikacije
Othello - miljenik usuda, nevjernik sreće

OSLOBOĐENJE,

Thomas Ostermeier i izvanredan glumacki ansambl berlinske Schaubuehne am Lehniner Platz, u svom citanju Shakespearova "Othella" otvorili su nam jedan od skrivenih prozora sa kojih promatramo svijet onaj, Shakespearov, gdje: "Sav svijet je pozornica, a ljudi, žene u njoj glumci samo, što dolaze i odlaze sa scene..."

Othello - miljenik usuda, nevjernik sreće

Autori: MLADEN BIĆANIĆ

Shakespeare je za mene izuzetno mocan, izazovan, bogat i višeslojan dramski pisac. Kada krenete s probama nekog njegovog komada, stalno ucitesaznajete nešto što do tada niste niti pomislili, tokom proba mnoge stvari otkrivaju se dan za danom, kada mislite da znate o cemu je tu ustvari rijec, vec drugi dan shvatite da se radi o necemu sasvim suprotnom od onoga što ste mislili dan ranije. I to je ono najuzbudljivije, ono što život redatelja cini tako nepredvidljivim... tako svoju fascinaciju tim .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.