INFOBIRO: Publikacije
Ipak se (o)kreće-naopačke?

DANI,

Nakon dvogodišnje pauze Evropska unija je u Bosnu i Hercegovinu uputila iskusnog i kredibilnog diplomatu Petera Sorensena. Iste sedmice je u našu zemlju stigao novi britanski ambasador Nigel Casey s ohrabrujucim porukama. Americki ambasador ponavlja da prikljucenje Evropskoj uniji nema alternative. Svi pojedinacno, a ako treba i uglas ce reci: Sve to moraju vaši lideri sami!

Ipak se (o)kreće-naopačke?

Autori: DUŠKA JURIŠIĆ

Evropska unija je snažno posvecena konacnom cilju – evropskim integracijama suverene i ujedinjene Bosne i Hercegovine, rekao je Peter Sorensen u svom prvom javnom obracanju nakon preuzimanja dužnosti specijalnog predstavnika Evropske unije i šefa Delegacije EU u Bosni i Hercegovini. Konacno imenovanje diplomate Sorensena, dobrog poznavaoca balkanskih prilika, što su pozdravile i SAD, pozitivan je znak iz Evropske unije, imajuci u vidu da je mjesto šefa Delegacije EU u BiH bilo upražnjeno dvije g .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.