INFOBIRO: Publikacije
Kosovo je zlatna grana srpske politike

DANI,

Novinarka i, zajedno sa Svetlanom Vukovic, urednica kultne radio emisije Pešcanik, Svetlana Lukic u razgovoru za Dane objašnjava zašto se, nakon dugogodišnje saradnje, Pešcanik više ne emituje na radiju B92, da li je kontrola medija u Srbiji danas veca nego u vrijeme Slobodana Miloševica i cime to Boris Tadic ucjenjuje i Bruxelles i sopstvene gra|ane.

Kosovo je zlatna grana srpske politike

Autori: TAMARA NIKČEVIĆ

Nakon što su se u junu ove godine, naposredno poslije hapšenja Ratka Mladica, na TV B92 pojavili Kosta Cavoški i Ljiljana Bulatovic, autorke i urednice Pešcanika, Svetlana Lukic i Svetlana Vukovic, u znak protesta, odlucile su da sa tom medijskom kucom prekinu svaku saradnju. U razgovoru sa advokatom Srdom Popovicem, autorke Pešcanika su objasnile da od Televizije B92 ipak nisu ocekivale da “u udarnom terminu, na nacionalnoj frekvenciji, ugosti dvoje ljudi koji godinama velicaju zlocin i zlocinc .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.