INFOBIRO: Publikacije
Posljednja šansa za partizane

NEZAVISNE NOVINE,

Hrvatski policijski i pravosudni organi pokrecu postupak protiv bivšeg partizanskog šefa tajne policije iz Drugog svjetskog rata Josipa Boljkovca za navodne zlocine protiv civilnog stanovništva, a istovremeno ta ista politicka vlast odbacuje prvostepenu presudu Haškog tribunala kojom su hrvatski generali osudeni za zlocinacki pothvat i etnicko cišcenje srpskog civilnog stanovništva u vojnoj akciji "Oluja"

Posljednja šansa za partizane

Autori: ĐORĐE LATINOVIĆ

Pocetkom ovog vijeka Centar "Simon Vid zental", najpoznatija globalna organizacija ž za lov na naciste, pokrenula je kamapanju "Posljednja šansa", za pronalaženje nacistickih pocinilaca ratnih zlocina tokom Drugog svjetskog rata, u okviru koje se vodi više od 1.000 istraga u 17 zemalja. Za to vrijeme iz Hrvatske stiže vijest: devedesetjednogodišnji Josip Boljkovac, prvi ministar unutrašnjih poslova samostalne Hrvatske, uhapšen je u spektakularnoj akciji specijalnih policijskih snaga i pritvoren .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.