INFOBIRO: Publikacije
Dvadeset hiljada milja pod morem gluposti

OSLOBOĐENJE,

U samo nekoliko dana, bosanskohercegovački i srpski mediji objavili su vrlo slične vijesti što se tiču prijetnji ubistvom putem takozvanih društvenih mreža. U Srbiji su prijetili Aleksandru Vučiću, u BiH Rešidu Hafizoviću. U Srbiji „naručioci" plaćaju eurima, u BiH - dolarima. Mnogo toga se može iščitati iz ovih "slučajeva"

Dvadeset hiljada milja pod morem gluposti

Autori: MUHAREM BAZDULJ

Čitam ovih dana neki stari tekst Predraga Čudića, tekst napisan još 1999. godine, za vrijeme postojanja SR lugoslavije, u vrijeme dok je još vladao Slobodan Milosevic. U tekstu se, između ostalog, govori o silnom trudu uloženom u uništavanje i ubijanje Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije. Pa kaže Čudić, misleći na Jugoslaviju: "Sve u svemu, ipak, je bila poprilično živa kad su je tolike hiljade mrtvozornika, tolike hiljade grobara toliko dugo vremena pokopavali?" Prošlo je četrnaest .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.