INFOBIRO: Publikacije
Pravda za Kačavendu

OSLOBOĐENJE,

Upravo zbog toga zbog zločinačke formacijsko-svjetonazorske identifikacije "đavoljeg vladike" - važno je obraniti njegovo Ijudsko pravo na mladog jebača. Jer pristajanje u streljački vod za vladiku pedera, makar u šutljivu, znatiželjnu većinu koja će se propinjati na nožne prste da vidi javnu egzekuciju - jednako je prešutno pristajanje i na aboliciju svih zločina koji su episkopa zvorničko-tuzlanskog društveno označili kao "đavoljeg vladiku"

Pravda za Kačavendu

Autori: BORIS DEŽULOVIĆ

Zvao me nekidan u dva iza ponoći Kožo da ispriča vic. Ima on taj običaj, zovne u gluho doba noći iz kafane da ispriča vic. Elem, razgovaraju u Bijeljini dvojica mladih bogoslova. "Jesil znao da je Kačavenda gay?" pita jedan. "Nemoj da zajebavaš?!',' iznenadio se drugi. "A meni se sinoć hvalio da je vladika!" Da odmah na početku price otklonimo sve nesporazume i svaku mogućnost krivog tumačenja: Emir Kusturica potpuno je u pravu kad kaže kako "pedera ima poštara, atletičara, pa zašto ih ne bi bil .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.