INFOBIRO: Publikacije
Zbog sv(ij)eta

OSLOBOĐENJE,

Riječ "svet" za Nušićeve junake predstavlja bezimenu masu njihovih sugrađana i bližnjih. U političkom (novo)govoru današnjice ta ista riječ najčešće označava takozvanu "međunarodnu zajednicu". Ako čovjek danas analizira konkretne poteze zapadnobalkanskih političkih elita, gotovo nužno se prisjeti Nušića; oni sve to rade (samo) "zbog sveta"

Zbog sv(ij)eta

Autori: MUHAREM BAZDULJ

Ne znam kako to biva kod generacija koje su odrastale normalnije, ali za mene su uspomene na vrijeme kad sam išao u šesti i sedmi razred osnovne škole ostale kao specifične šifre posljednjeg upamćenog vremena Mira (namjerno pisanog velikim početnim slovom). Dobro, to je valjda dob kad ionako nastupa onaj (arturklarkovski) "kraj djetinjstva" ali za moju generaciju je to, eto, koincidiralo s raspadom domovine i početkom rata. I često se sjetim nekih amblema te epohe. Nedavno sam se sjetio kako je .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.