INFOBIRO: Publikacije
Diplomatski impresionizam

OSLOBOĐENJE,

Skidanje oznaka tajnosti s dokumenata Foreign Officea s početka devedesetih godina prošlog vijeka otkriva nam kako se onomad britanskim diplomatama Ante Marković doimao kao lik "ne pretjerano impresivan" te 'očito umoran i depresivan", dok im je Slobodan Milošević bio "agresivan i strašan, ali razuman"

Diplomatski impresionizam

Autori: MUHAREM BAZDULJ

Fascinaciju naših ljudi špijunskim (polu)svijetom vjerovatno je najefektnije i najkonciznije sažeo Dušan Kovačević u onoj nezaboravnoj replici iz "Balkanskog špijuna" kad Đura Čvorović zblanutoj Danici, supruzi svog brata Ilije, "znalački" odgovara na pitanja ko je kriv za sve i ko sve plaća: "Cia, snajka, Cia. Upropastili su pola sveta'! Unisonost i gorljivost s kojim skoro svi ovdašnji mediji prenose pojedine izvještaje Centralne informativne agencije koji su postali dostupni javnosti, pa i po .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.