INFOBIRO: Publikacije
Realizacija zaključaka o povratku bh. građevinskih kompanija u Libiju

INFOKOM,

U posljednje vrijeme, pojedine bh. građevinske kompanije obraćaju se Asocijaciji građevinarstva i industrije građevinskih materijala Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine sa zahtjevom za informacije o sudbini zaključaka sa sastanka od 4. aprila 2013. godine, na kojem je sagledana aktuelna situacija u kompanijama i na terenu i razgovarano o pripremi bh. građevinskih kompanija za njihov povratak na ranije napuštene poslove u Libiji.

Realizacija zaključaka o povratku bh. građevinskih kompanija u Libiju

Autori: RADOSLAV DODIG

Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar, kao samostalan poslovan subjekt, nastao je prvoga siječnja 2003. razdvajanjem Hrvatske pošte i telekomunikacija. U lipnju 2009. izvršena je preregistracija poduzeća u dioničko društvo, a dionice poduzeća uvrštene su na Sarajevsku burzu. Dioničari HT Mostar su Federacija BiH 50,10%, T-HT Hrvatske telekomunikacije d.d. Zagreb 39,10%, Hrvatska pošta d.d. Zagreb 5,23% i Mali udjeličari 5,57%. Poduzeće pruža usluge fiksne i mobilne telefonije, prijenosa podataka .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.