INFOBIRO: Publikacije
Lijepi li su mostarski shopping-centri

OSLOBOĐENJE,

Moj prijatelj Hodža pričao mi kako je jednom otišao u Staru bolnicu na rentgen pluća, tamo mu rekli da se vrati po nalaze za pola sata, pa preko puta popio kafu, a kad se dvije cigarete kasnije vratio do bolnice, zatekao tamo divovski shopping-centar! Ušao Hodža bojažljivo u Mepas Mall, tako se veli zove, dobardan, dobardan, ja došo za onaj rentgen. "Jooj, nemamo vam mi rentgen", rekla mu mlada medicinska sestra, "ali na drugom katu imamo Reebok, još je bolji"

Lijepi li su mostarski shopping-centri

Autori: BORIS DEŽULOVIĆ

Zvao me jednom prilikom u dva iza ponoći Kožo da mi ispriča kako je onomad Mujaga dočekivao austrijskog cara. Ima on taj običaj, zovne u gluho doba noći iz kafane da ispriča vic. Ili kako je Mujaga dočekivao austrijskog cara. Ne znam taj, rekoh, ali rekli smo da nema više Muje. Znam, ali nije Mujaga od "Mujo" reče Kožo, nego od "Mustafa": Mustafa Mujaga Komadina legendarni mostarski gradonačelnik, što je negdje u ovo doba prošlog stoljeća izgradio gotovo cijeli novi Mostar, pa u ljeto 1910. pon .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.