INFOBIRO: Publikacije
Država neće bankrotirati

DANI,

Novoizabrani predsjedavajući Vijeća ministara u prvom sveobuhvatnom intervjuu govori o tome na čemu temelji svoj optimizam da će nadoknaditi izgubljenih 16 mjeseci, uvesti BiH u kandidatski status u EU, privlačenju stranih investicija, popravci narušenog međunarodnog imidža zemlje, odnosno kako će ispuniti data obećanja..

Država neće bankrotirati

Autori: DUŠKA JURIŠIĆ

DANI: Kako nadoknaditi izgubljenih 16 mjeseci? BEVANDA: Činjenica da je u Tajništvu ostalo preko 300 materijala, naravno da opterećuje. Kako to nadoknaditi – realno nikako. Ja sam dao nalog generalnom tajniku da napravi popis materijala i dostavi ih resornim ministrima. Tamo ima materijala od 2009., koji su totalno neaktuelni, tako da ćemo raščistiti što treba i doći do onog što je aktualno na narednim sjednicama Vijeća ministara. DANI: Govorili ste da ste zadovoljni sadašnjim sastavom Vijeća mi .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.