INFOBIRO: Publikacije
Politička ličnost kenozoika

OSLOBOĐENJE,

Cijeli dan trajalo je tako na Face TVu glasanje za tu, kako se zove, političku ličnost godine, i samo u posljednjih sat vremena Bakir Izetbegović je popravio svoj rejting za lijepih četrnaest postotaka, a Zlatko Lagumdžija za cijelih sedamnaest. Da je Senadov Centralni dnevnik trajao još sat vremena, ispao bi Lagumdžija popularniji od Safet Sušića i svih jedanaest zmajeva zajedno, najpopularniji bosanskohercegovački političar ikad u povijesti svih vremena, Bosanac stoljeća, milenija, Nove ere, "

Politička ličnost kenozoika

Autori: BORIS DEŽULOVIĆ

Zvao me nekidan u dva iza ponoći Kožo da ispriča vic. Ima on taj običaj, zovne u gluho doba noći iz kafane da ispriča vic. Elem, u pet poslijepodne zvali iz SDPa u Forum mladih da svi članovi podmlatka SDPa hitno dođu u stranačku centralu, jer da se večeras kod Senada na Face TVu glasa za ličnost godine, pa valja cijelu večer zvati televiziju i glasati za Zlaju. Oko sedam sati došao tako u stranku predsjednik Foruma mladih Kemal Beganović, jedva se dogegao na sprat kolike je cipele na nogama ima .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.