INFOBIRO: Publikacije
Voz za Harkov

OSLOBOĐENJE,

Stephanopoulos je Kerryja podsjetio da je Bush tokom krize u Gruziji ipak poslao američke trupe u regiju, pa pitao jesu li ova Amerika i ovaj predsjednik spremni na sličan potez. Jedino što je, čini se, Obama spreman da učini jeste produžetak ove pokeraške igre, sa naglaskom da se radi o retrogradnoj invaziji i činu nasilja, kao da to sami Ukrajinci ne znaju. Razgovor se završio Kerrvjevim zaključkom da će Amerika nastaviti sa svojim "diplomatskim angažmanom"

Voz za Harkov

Autori: AJLA TERZIĆ

Zadnju nedjelju februara provela sam na mirnim demonstracijama ispred Bijele kuće organiziranim protiv nasilja u Ukrajini. Prvu sedmicu februara u Bostonu sam dočekala na mirnim protestima nešto manjih razmjera, opet povodom događaja u Ukrajini, gdje se mrtvi faktički još broje. Iz Washingtona u Boston mojoj sam prijateljici Oksani donijela ukrajinsku zastavu, koju smo u nedjelju zajedno držale ispod spomenika američkog političara Samuela Adamsa, jednog od očeva osnivača Sjedinjenih Američkih Dr .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.