INFOBIRO: Publikacije
Veća konkurencija, jeftinija struja?

DANI,

Blok 7 TE Tuzla, TE Stanari, HE Vranduk i projekat Srednja Drina samo su neki od najznačajnijih energetskih objekata koji će u BiH biti izgrađeni u narednih nekoliko godina. Dani su istražili šta će nam ovi projekti donijeti, koliko koštaju, šta kažu ekolozi, vlasti i struka u oblasti energetike.

Veća konkurencija, jeftinija struja?

Autori: DARKO OMERAGIĆ EDIN REDŽIĆ

Premijer FBiH Nermin Nikšić i generalni direktor Elektroprivrede BiH Elvedin Grabovica su prije nekoliko dana posjetili mjesto Vranduk kod Zenice i lokaciju na kojoj će za tri godine biti izgrađena prva hidroelektrana u sistemu JP EP BiH u poslijeratnom periodu. Tokom posjete lokaciji na kojoj se trenutno izvode pripremni radovi, Grabovica je kazao kako je EP BiH u Plan upravljanja za održavanje Nacionalnog spomenika Stari grad Vranduk investirala 150.000 KM, te da je preuzela sve ugovorne obave .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.