INFOBIRO: Publikacije
Bh. faunu karakteriše  slaba istraženost

OSLOBOĐENJE,

Najveći problem za životinje u BiH je neprimjenjivanje legislative po kojoj su one zaštićene. Endemične bh. vrste su značajno ugroženejer drugi znaju da su endemične i njihovu stvarnu materijalnu vrijednost, a tek poneki bh. građanin (ne vjerujem da zaduženi činovnici znaju razlikovati endemične vrste u BiH)

Bh. faunu karakteriše slaba istraženost

Autori: MERIMA BABIĆ

Redovni ste profesor na Odsjeku za biologiju Prirodnomatematičkog fakulteta u Sarajevu sa dugogodišnjim naučnim iskustvom i velildm brojem naučnih i stručnih radova u ovoj oblasti. Odcuda interesovanje za prirodne nauke, šta je to što Vas zanima u svijetu prirode? Da, tokom srednje škole dobio sam na poklon knjigu "Kolapsirajuća vasiona" Stivena Hokinga, a nedugo iza toga i "Prvo počelo prirodnih znanosti" Kanta. Čitajući te dvije knjige, osjetio sam želju da spoznam kako nastaju i održavaju se .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.