INFOBIRO: Publikacije
Amnezija Aleksandra Vučića

OSLOBOĐENJE,

Praktična je stvar ta, kako se zove, amnezija, amnestija, štagod. Svaki dan čovjek otkriva svijet oko sebe i sebe usred svijeta, cijeli mu život kao ona bombonjera iz Forrest Gumpa. Naročitoje amnezija praktična u politici. Zato ćete često čuti političare gdje govore ono, "zaboravite prošlost". To je njihov poziv na amnestiju: amnestija je, shvatili ste, kolektivna amnezija. Zašto bi, uostalom, samo njima život bio bombonjera?

Amnezija Aleksandra Vučića

Autori: BORIS DEŽULOVIĆ

Zvao me nekidan u dva iza ponoći Kožo da ispriča vic. Ima on taj običaj, zovne u gluho doba noći iz kafane da ispriča vic. Elem, pitalo dete Aleksandra Vučića koja je razlika između amnezije i amnestije. "Amnezija je kad zaboraviš šta si juče radio',' odgovori ovaj. "A amnestija je kad to šta si juče radio zaborave svi oko tebe." Praktična je stvar ta, kako se zove, amnezija, amnestija, štagod. Svaki dan čovjek otkriva svijet oko sebe i sebe usred svijeta, cijeli mu život kao ona bombonjera iz F .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.