INFOBIRO: Publikacije
Berlin je početak, niko ne zna čega

DANI,

Vrijedi sačekati da se vidi kako i koliko će bh. okruženje shvatiti odredbu iz berlinske deklaracije u kojoj stoji da se “tamo gdje dobar utjecaj regionalnih susjeda može olakšati savladavanje unutrašnjih političkih izazova, mora i koristiti”, a onda jasno dodaje “ovo se u posebnoj mjeri odnosi na oživljavanje procesa reformi u BiH”

Berlin je početak, niko ne zna čega

Autori: SAŠA RUKAVINA

Evropa ne smije Balkan prerano prepustiti samog sebi. Ponekad, i pored evropskog prisustva u tim zemljama, progres se odvija puževim korakom, kazala je u intervjuu objavljenom na web portalu njemačke Vlade kancelarka Angela Merkel nakon što je kućama iz Berlina sa samita ispratila premijere zemalja regije. “Pogledajte samo Bosnu i Hercegovinu. Nakon izbora u jesen moramo vidjeti da se politički proces tamo nastavi. U BiH se mora još puno toga uraditi”, kazala je Merkelova novinaru dr. Corneliusu .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.