INFOBIRO: Publikacije
SUZA IZDAJE I KOMANDANTA...

OSLOBOĐENJE,

Smajo Mandžić, komandant brigade Armije RBiH, koji bi u srijedu, 11. jula u Potočarima, trebalo da obavi dženazu svome ocu, dobio poziv da se, eto baš tog dana, pojavi na Ijekarskoj komisiji koja treba da obavi novu procjenu njegovog invaliditeta?! Jer, revizija boraca je u toku! A Mandžić je tri puta ranjavan, tri brata su mu poginula!

SUZA IZDAJE I KOMANDANTA...

Autori: ASAF BEČIROVIĆ

S Fatihom na usnama, ponekom suzom u oku, Sarajlije i Srebreničani jučer su ispred zgrade Predsjedništva BiH ka Potočarima ispratili konvoj s 520 tabuta u kojima su posmrtni ostaci žrtava srebreničkog genocida. Među 520 tabuta su i oni sa posmrtnim ostacima šest dječaka: Nijaza (Nusreta) Hasanovića, Suada (Sulje) Klempića, Emira (Ahmeta) Mandžića, Adema (Fadila) Mekanića, Ahmeda (Mesuda) Pašića, Hajre (Rašida) Smajlovića. Imalisunepunih 15 godina kada su ubijeni. S njihovim su i tabuti tri ubije .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.