INFOBIRO: Publikacije
NAGRADA JASNI ŽALICI U JAJCU ZA “HOTEL PLAZU” NARODNOG POZORIŠTA MOSTAR

DNEVNI LIST,

Ako postoji neka misija ove predstave, onda je to da skrene pažnju na mnoge talentirane mlade kolege; njezina poruka je da je u najmanju ruku nepristojno glumce držati u takvim uvjetima i onda odnjih nešto očekivati. U tom smislu čak i činjenica da smo u takvim okolnostima radili komediju jest angažirana", rekla je Žalica, a Mostarci su upravo predstavom “Hotel Plaza" i otvorili konkurenciju Pozorišnih igara u Jajcu.

NAGRADA JASNI ŽALICI U JAJCU ZA “HOTEL PLAZU” NARODNOG POZORIŠTA MOSTAR

Autori: AUTOR NIJE NAVEDEN

Glumica Jasna Žalicaje za ulogu Karen Nash u predstavi “Hotel Plaza” Narodnog pozorišta Mostar osvojila glumačku nagradu na upravo završenim 35. Pozorišnim/Kazališnim igrama BiH u Jajcu, najstarijem teatarskom festivalu u Bosni i Hercegovini. Upravo uloga u ovoj predstavi Jasni Žalici je bila prva pozorišna uloga u Mostaru nakon njezine diplomske predstave 1991. godine. Mnogo se toga od tada promijenilo, rekla je nakon izvedbe u Jajcu, ali je, nažalost, Pozorište isto. Misija “Ako postoji neka m .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.