INFOBIRO: Publikacije
Jedemo 'ispravnu' hranu koja nas truje

DNEVNI AVAZ,

Zdravstveno ispravna hrana može biti štetnija za naše zdravlje nego pokvarena, kaže nutricionistkinja Amela Ivković-O'Reilly

Jedemo 'ispravnu' hranu koja nas truje

Autori: AMINA NUHANOVIĆ

Bez bojazni u samoposluzi kupite polugotove proizvode. Ali, ne prečesto i ne stalno, bez obzira na to što nemate vremena da napravite „pravi ručak“. I u zdravim proizvodima krije se opasnost! Zdravo i opasno U nastavku velikog istraživanja „Avaza“ o kvalitetu hrane koju jedemo, ovog smo puta potraž ili podršku Veterinarskog fakulteta u Sarajevu. Njima smo na analizu odnijeli gulaš, tunu, salame, zamrznute riblje štapiće i štapiće od povrća, goveđi narezak, kobasicu, doner, hamburger, pileći sen .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.