INFOBIRO: Publikacije
 Zdravstvo,stranke i vlast najkorupmiraniji dio društva

DNEVNI LIST,

Prema istraživanju agencije Prime Communications korupcija je u bh. institucijama veoma prisutna i da je najviše prisutna u zdravstvu (76,9 posto), političkim partijama (76,4 posto), organima vlasti entiteta (75,0 posto), organima vlasti države (74,5 posto) i poduzećima u javnom vlasništvu (73,5 posto).

Zdravstvo,stranke i vlast najkorupmiraniji dio društva

Autori: VANJA BJELICA-ČABRILO

Institucije u Bosni i Hercegovini su veoma dobro informirane o dešavanjima u pogledu korupcije, ali nisu zainteresirane da to rješavaju, kazao je direktor Antikorupcijske mreže ACCOUNT Eldin Karić uoči prezentacije Prvog izvještaja o provođenju Strategije za borbu protiv korupcije 2015 2019. Prema njegovim riječima rezultati koje nevladin sektor ima u oblasti korupcije su poražavajući i gori nego što su bili prethodnih godina. Uzelo maha Prema podacima koje posjeduje nevladin sektor, korupcija u .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.