INFOBIRO: Publikacije
Tradicionalna vs. internacionalna kuhinja

REPORTER,

Mimo „kućnog reda“, koji podrazumijeva doručak, ručak, večeru i šefovi u restoranima su, takođe, suočeni s novim izazovom, a to je pomiriti tradicionalnu sa internacionalnom kuhinjom. Koliko su televizijske emisije i internet stranice dovele do promjena u tradicionalnoj srpskoj kuhinji u kojoj je osnova svakog ručka meso u raznim oblicima: kuvano, pečeno, dimljeno, sušeno...

Tradicionalna vs. internacionalna kuhinja

Autori: IRENA KNEŽEVIĆ

Nekad su se kuvarski recepti prenosili s koljeno na koljeno, a požutjele listove hartije s tajnama slanih ili slatkih specijaliteta darovale su majke kćerkama pred udaju ili snajama kao vjenčani poklon. I danas mnoge domaćice imaju svoje male tajne u kuvanju koje ljubomorno čuvaju za sebe i svoju porodicu. Međutim, poklanjanje sveski sa receptima ispisanim olovkom, sve je više stvar prošlosti. Danas je sve dostupno na internetu, bezbrojne su i knjige sa receptima, a kuvanje, čini se, nikad nije .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.