INFOBIRO: Publikacije
 OVE GODINE NIŠTA OD KANDIDATSKOG STATUSA U EU

DNEVNI LIST,

Stoji Činjenica da je Bosna i Hercegovina za Europsku uniju poseban i specifičan slučaj, ali je i činjenica da Europska komisija i EU neće našoj zemlji progledati kroz prste kriterija će se pridržavati i neće ih mijenjati. To se posebno odnosi na uspostavu vladavine prava u BiH, rezultate u borbi protiv korupcije, jačanje nezavisnog pravosuđa, kresanje javne uprave, provođenje konkretnih socijalnih i ekonomskih reformi.

OVE GODINE NIŠTA OD KANDIDATSKOG STATUSA U EU

Autori: M.OSMOVIĆ

Sve da u Bosni i Hercegovini cvjetaju ruže, kandidatski status u Europskoj uniji neće dobiti u ovoj godini. Na to upućuju nova pravila, odnosno metodologija pisanja izvještaja Europske komisije promijenjeno je vrijeme za njihovo objavljivanje pa se u ovoj godini neće prezentirati, a od iduće će se priopćavati u travnju. Rok do kraja svibnja To praktično znaci da će BiH sačekati do proljeća iduće godine da sazna sudbinu sve aplikacije priopćio je Osman Topčagić iz Sarajeva, ekspert za europske in .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.