INFOBIRO: Publikacije
 Stotine milijuna za plaće zbog glasova na izborima i socijalnog mira

DNEVNI LIST,

Najavljivanog kresanja plaća i broja uposlenika u javnom sektoru nema, naprotiv raznoraznim političkim gimnastikama povećavaju se primanja državnih činovnika, ali i njihov broj. Razlog je jednostavan i praktičan – visokim plaćama u javnom sektoru stranke na vlasti stižu do dva cilja – održavaju socijalni mir i osiguravaju sebi glasačku mašineriju na lokalnim i općim izborima.

Stotine milijuna za plaće zbog glasova na izborima i socijalnog mira

Autori: M.OSMOVIĆ

Službeni podatak glasi: prosječna neto plaća u Federaciji zadnjeg lanjskog mjeseca iznosila je 861 marku! Podatak jeste statistički točan, ali kada se pročeprka ispod površine, ispada nešto sasvim drugo. Prosječna plaća u takozvanom realnom sektoru iznosi oko 500 maraka, a u javnom oko 1.200 KM. Dalje računica nije nimalo teška i pokazuje da javna uprava, prvenstveno državna administracija na entitetskoj, županijskoj i općinskoj razini pojede proračune, odnosno novac poreskih obveznika. Provali .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.