INFOBIRO: Publikacije
Potvrđena perspektiva zemljama “Zapadnog Balkana” u EU

DNEVNI LIST,

Kako god ova neizvjesna odiseja s članstvom “ZB” u EU završila, mora se kazati otvoreno kako uspješnom ukotvljenju u luku zvanu EU ne mogu pomoći licemjerni, suviše tehnokratizirani pristupi, koje je i Federice Mogherini demonstrirala u zemljama ZB, govoreći o “impresivnim koracima” u BiH, a u Bruxellesu o “frustrirajućoj situaciji”

Potvrđena perspektiva zemljama “Zapadnog Balkana” u EU

Autori: MILE LASIĆ

Vjerojatno iz razloga što se Europska unija nalazi u najdubljoj krizi od njezina osnivanja u Rimu prije 60 godina i rastu brojni zahtjevi za njezinom revitalizacijom, pa čak i za posve novim početkom, kakav je primjerice zahtjev za osnivanjem “Prave Europske unije blagostanja, sigurnosti i demokracije” (vidjeti, www.marchforeurope2017.eu – A genuine European Union to ensure welfare, security and democracy)! Čim sam saznao za ovu prosvjednu peticiju europskih intelektualaca, ponajviše talijansk .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.