INFOBIRO: Publikacije
BiH OPET „ŠAMAR“ ZBOG NERADA VLASTI

DNEVNI LIST,

Europska komisija predlaže da se sa Albanijom iMakedonijom otvore pristupni pregovori; ranija Strategija EU za zapadni Balkan Crnu Goru i Srbiju prepoznala je kao lidere u regiji i zemlje koje članice mogu postati 2025., tako da i dalje na dnu ostaju BiH i Kosovo BiH mora ubrzati reforme koje se odnose na put zemlje ka EU kako bi se riješili i duboko ukorenjeni strukturalni problemi koji su bili prepreka za napredak zemlje. Nužno se pozabaviti prioritetimakoji se tiču socioekonomskih reformi, jačanju vladavine prava i javne uprave u skladu sa europskim standardima, kao i poboljšanju suradnja na svim razinama institucija.

BiH OPET „ŠAMAR“ ZBOG NERADA VLASTI

Autori: DRAGAN BRADVICA

Europska komisija će u utorak na sastanku u Strasbourgu usvojiti Paket o proširenju, koji uključuje strategiju o proširenju i izvješća o napretku zemalja kandidatkinj a i potencij alnih kandidatkinja, koje za cijelu regiji ima niz preporuka. Nažalost, iuovomizvješću jasno stoji kako su i dalje rakrane svih država vladavina prava, organizirani kriminal i korupcija pa EU poziva na beskompromisnu eliminaciju bilo kojih elemenata "zarobljene države". Dodaje se kako je javna uprava i dalje slaba te d .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.